Welkom

Welkom op het online gedeelte van Kleuteruniversiteit Magazine. Hier vind je de meeste artikelen van alle nummers. Zo kun je ze waar je ook bent en wanneer je maar wilt opnieuw lezen of inzetten in je groep.

Kleuteruniversiteit Magazine is een samenwerkingsproject tussen Kleuteruniversiteit, Meester Sander en Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum. Het is een inspirerend en onafhankelijk magazine, bedoeld voor professionals in basisonderwijs en kinderopvang en studenten van PABO en pedagogiek die werken met kinderen van 3 t/m 7 jaar. Het tijdschrift verschijnt vier keer per schooljaar. Klik hier voor informatie rondom abonnementen.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je graag zien hoe ons mooie tijdschrift er op papier uitziet? Bekijk dan hier de online preview.

Voor vragen, suggesties, of deelname aan onze rubrieken kun je mailen naar info@kleuteruniversiteitmagazine.nl. Bekijk ook ons lijstje met veel gestelde vragen. Misschien vind je daar het antwoord op jouw vraag wel.

Artikelen in de categorie: Voorleesverhaal ×
Voorleesverhaal

Aan of uit

Heel langzaam doet Tess de deur van de koelkast dicht. Met een ruk doet Tess de deur weer open. Ze gluurt naar binnen. Terwijl ze de deur van de koelkast weer dichtdoet, houdt ze haar hoofd in de koelkast. Als de deur niet verder dicht kan, trekt ze langzaam haar hoofd uit de koelkast, maar probeert, terwijl ze lang...

Voorleesverhaal

De Olampische Spelen

Aliya rent hard voorbij, alsof iemand achter haar aanzit. Lynn en Tess kijken op van hun zandgebakjes. Waar gaat ze naartoe? Ze kijken Aliya na tot ze de hoek van het plein om is. Tess haalt haar schouders op en zegt: ‘U wilde drie aardbeiengebakjes? Of vier?’ Tess gniffelt, maar voor ze antwoord kan geven, rent Ali...

Voorleesverhaal

Sinterklaas is jarig

Voorleesverhaal

Felice slaat met de voordeur.
Beng! Ze schrikt er zelf van. Toch stampt ze boos verder naar binnen, de woonkamer in. Vandaag is oma er. Oma ziet er geschrokken uit.
‘Kind, heb je de wind meegebracht? De deur!’
Felice gromt alsof ze een boze tijger is en loopt naar de keuken.
‘Hallo oma, wat leuk dat je er bent!’, zegt...

Voorleesverhaal

Allesweter

Voorleesverhaal

Iedere ochtend, als de meeste mensen nog slapen, sluipt de moeder van Aliya zachtjes door de voordeur naar buiten. Ze wandelt door de straten, door het park, het bos, langs de weilanden en weer terug. Ze doet dat elke dag, of het nu regent of droog is en ze is vaak meer dan een uur onderweg. En als de moeder van Ali...

Voorleesverhaal

De draak van Halim

Voorleesverhaal

De kinderen op het voetbalveldje zien dat Halim aan komt rennen. ‘Hé, doe je mee?’ roept iemand.

Maar Halim is buiten adem als hij bij het veldje is. Hij houdt zich vast aan een van de doelpalen.

Diego loopt naar hem toe. ‘Hoi Halim! Ben je moe?’ Hij geeft Halim een beuk op zijn schouder.

 

...
Voorleesverhaal

Het Lammetje van de schaapskooi

‘Tess, houd de deur eens open!’ Opa staat met een grote doos voor de achterdeur. Hij komt naar binnen, het past maar net. Hij schopt zijn klompen uit, maar houdt de doos stevig vast. ‘Wat heb je daar opa?’

Voorleesverhaal

Een toren voor het nieuwe jaar

Het is oudejaarsavond. Buiten is het donker, het vuurwerk is nog niet begonnen. Binnen is het warm en knus. Iedereen ziet er prachtig uit. Er zijn vrouwen met glinsterende jurken, en mannen in nette pakken met glimmende stropdassen.

Voorleesverhaal

De prinses, de ridder en het boekenkasteel

‘Ik heb het gevoel dat ik vandaag een avontuur ga beleven’, zei Lynn toen ze de klas binnenstapte. Halim hoorde haar. ‘O ja?’ Ze knikte.

Voorleesverhaal

De enige vijver van het land

Oma bleef maar roepen dat Tess binnen moest komen. Ze kon het in de verte horen. Maar Tess luisterde niet. Steeds verder liep ze het bos in.

Nog een stukje, en nog een stukje. Ze sprong over een grote tak en kroop onder een struik door. Ze wist niet waar ze uit zou komen, maar het moest wel een magische plek zijn.