Van de hoofdredactie

Sanne Ramakers en Sander Gordijn

Wat zijn wij blij met alle positieve reacties op het eerste Kleuteruniversiteit magazine. Veel lezers lieten weten dat ze het nummer meteen verslonden hadden. Daarom hebben wij deze editie meteen een stuk dikker gemaakt. Om jullie nog meer te inspireren!

Voor je ligt officieel het Kleuteruniversiteit Magazine nummer 1. Wij zetten, net als jullie, de kinderen op nummer 1.
Wanneer je dat doet, geef je ze de ruimte om zelf te leren. Dit sluit prachtig aan bij ons bezoek aan het Montessorimuseum.
Tijdens de rondleiding hebben wij kunnen zien dat Maria Montessori haar tijd ver vooruit was en dat wij nog veel van haar kunnen leren. Tip: bekijk ook zeker de video
van ons bezoek. Wij zijn blij met het thema voor de Kinderboekenweek: geschiedenis. In verschillende hoeken van het magazine vind je tips die bruikbaar zijn bij dit thema. Blader ook snel door naar het midden van het blad, want in het Kopieerhok vind je een prachtige poster met een tijdlijn, speciaal voor kleuters.
Op de achterkant van Kleuteruniversiteit magazine vind je altijd een fotostrip. Vanaf nu krijgt de fotostrip een praktische invulling. Leerkrachten geven in een aantal stappen de
beste tips voor in de klas. Juf Meriël trapt af en laat zien hoe je snel een raamtekening van een monster maakt. Dat ziet er feestelijk uit!

Deel dit artikel